A la Carte

FÖRRÄTTER

Creme Vichysoisse surf´nturf

Utsökt klassisk potatis-purjolökssoppa med rökt renkött

Varm fasansallad
Vitvinsbrässerat fasanbröst på salladsbädd

Långkokt älg
Serveras med palsternackskräm och björnbär

Trattkantarellsoppa
Traditionell svampsoppa med grädde

Saffransdoftande laxsoppa med grädde
Annorlunda laxsoppa med en doft av saffran

Kalles fiskfat
Ett urval lokala inlagda strömmingar, gravlax, gravad sik abborrchevice och gäddrom

Toast Panike
Gravad sik med örter och smetana på skärgårdslimpa

Blinier
Med rom av Kvarkensik, rödlök och smetana

Kräftstjärtsoppa

Polenta
Med reducerad tomat

Chevre-toast
Honungsmarinerad grillad chevre-osttoast med sallad och balsamicovinegrätt

HUVUDRÄTTER

Helstekt reninnerfile
Serveras med råstekta äpplen och potatis, tranbärssås

Helstekt älginnerfile
Pommes duchesses, grillad fänkål och svartvinbärsås

Lammwellington
Smördegsinbakt lammytterfile med salsa, potatisterrin och sherrysky

Cideranka
Ankbröst med cidersås och risotto med västerbottenost

Snabbgravad grillad lax
Stuvad örtpotatis, varm ärtsallad och apelsinsås

Stekt sik
Serveras med örtpotatis, grillad sparris och dragonsmörsås

Ångad abborre
Fileer av Kvarkenabborre ångade med grönsaker, örter smör o vitt vin. Serveras med Västerbottenost potatis

Grillad Halumi ost
Serveras på en bädd av rostade grönsaker

EFTERRÄTTER

Kalles creme brylee
Klassisk efterrätt smaksatt med havtorn

Bondost
Bondost i grädde smaksatt med kanel, hjortron

Glace au four
Maränginbakad glass med bär

Catrines vitchokladpaj
Serveras med färska bär

Päron i amarettoskum